Humanitarni fond Atlanta (HFA) djeluje od 9. maja 2010. godine kroz džematsku zajednicu bošnjačka u Džordžiji koji je i osnivač Fonda.

Svi koji su zainteresirani sa područje Sjeverne Amerike (SA) mogu biti članovi Fonda, a član postaju uplatom jedne mjesečne članarine u iznosu od 10 USD.
U BiH, HFA je pružila pomoć za 317 porodica u ukupnoj vrijednosti od blizu 300 000 USD. Osim pružanja pomoći socijalno ugroženim, bolesnim i povratničkim porodicama, Fond se bavi i stipendiranjem odličnih učenika i dobrih studenata, koji uprkos teškoj socijalnoj situaciji u obitelji, pomažu. postižu dobre rezultate u svom školovanju.

Fond osigurava stipendije za 29 učenika. Osim novčanim donacijama, pomogli su mnogim porodicama s hranom, kupovinom velike i male stoke, donacijom staklenika, pomaganju mnogim učenicima s udžbenicima i školskim priborom. Trenutno fond ima 370 članova iz oko 20 zemalja SA. Sa povećanjem broja novih članova povećavaju se mogućnosti doniranja više donacija, kao i dodjele više stipendija.