Džanan Musa novi ambasador prijateljskog takmičenja SO ‘Parallel’

Igrač Brooklyn Netsa Džanan Musa novi je ambasador prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade “Parallel” – rezultat je dogovora predsjednice Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” iz Sjeverne Amerike i Musinog menadžera, Dženisa Muse.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ambasador takve jedne organizacije kao što je Preporod iz Sjeverne Amerike. Svi se trebamo uključiti u takve organizacije jer one čine naš svijet boljim – kazao je Džanan Musa.

Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade “Parallel” bit će realizirano od 23. do 26. aprila. To je manifestacija međunarodnog karaktera koja se već četvrtu godinu realizuje u Tuzli, a organizatori su Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta u Tuzli “Medicus”  i Udruženje “Parallel”, podorganizacija Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” iz Sjeverne Amerike.

– Projekt koji je inkluzivnog karaktera i kojim ima dugoročan cilj dostigao je široke razmjere. Svakodnevno dobijamo potvrde i podršku institucija, društveno odgovornih lica i preduzeća, što nama kao organizatorima, studentima u Tuzli koji rade i pripremaju ovaj projekt, svakako imponuje. Najnovije priznanje došlo je od našeg zlatnog djeteta, Džanana Muse, koji je pristao da bude ambasador Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade “Parallel” –  kazala je predsjednica BZK “Prepord” iz Sjeverne Amerike Senada Pargan.

Džanan Musa igrač je Brooklyn Netsa, ekipe koja se takmiči u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, NBA ligi. Trenutno nastupa u razvojnoj G ligi za ekipu Long Island Nets. Rođen je u Bihaću. Prošao je omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, a najveći uspjeh je ostvario sa kadetskom kada je osvojio Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Tada je izabran za MVP-a prvenstva. Postaje član hrvatskog kluba KK Cedevita sa kojom postaje državni prvak tri puta i tri puta pobjednik Kupa. Jednom je bio pobjednik i Superkupa ABA lige. U Euro kupu 2018. godine proglašen je za nadolazeću zvijedu i za najboljeg mladog igrača ABA lige, te je izabran i u tim ovog regionalnog takmičenja.

Ostali ambasadori projekta su Amel Tuka, Denis Barta, Asmir Begović, Elvir Bolić, Igor Emkić, Mirsad Bektić, Ema Burgić, Edhem Eddy Čustović i Ajla Huremović.

2 Comments

  1. Hello to all, how is all, I think every one is getting more from this web site, and your views are pleasant designed for new users. Alfi Jarrod Barcellona

  2. We provide academic and restore companies for householders. Christie Trenton Spiro

Leave a Reply

Your email address will not be published.