Delegacija Bosne i Hercegovine na proslavi jubileja Specijalne olimpijade u Čikagu

Veliki jubilej, 50 godina postojanja svjetske organizacije Specijalne olimpijade, obilježiti će se održavanjem svečanosti u Čikagu u period od 17. do 21. jula.

Na opće zadovoljstvo, po prvi put, poziv na ovaj događaj dobila je i Specijelna olimpijada Bosne i Hercegovine koju će na navedenom događaju predstaviti direktorica Kada Delić Selimović i Senada Pargan, kao ambasadorica Specijalne olimpijade BiH u Americi, te će pokušati da prikažu rad ove organizacije u najboljem mogućem svjetlu, a pri tome i da sve stavke i uspjehe iznesu potpuno objektivno.

Prisustvovanje ovakvom događaju, rezultat je mukotrpnog i predanog rada prije svega direktorice Kade Delić Selimović, a potom i svih ostali koji bezrezervno pružaju podršku i doprinose tome da osobe sa poteškoćama u razvoju ima bolji status i poziciju u društvu, a ponajviše zahvaljujući podršci Bošnjake zajednice kulture “Preporod”.

Zahvaljujući tome realizovan je veliki broj projekata, a svakako, najveća nagrada nam je ta što su Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” i Udruženje “Parallel” u saradnji sa Studentskim vijećem “MEDICUS” i Medicinskim fakultetom doprinijeli tome da smo zaslužili taj poziv.

U proteklom periodu direktnim učešćem nabrojanih organizacija, vladinih i nevladinih, u Bosni i Hercegovini su po prvi put realizovani neki od strateških ciljeva Special Olympics International, poput Health programa i promocije Unified sporta, a sve to kroz realizaciju Prijateljskog takmičenja SO “Parallel”, na koga je SV “MEDICUS” naročito ponosno.

2 Comments

  1. Looking forward to reading more. Great blog post. Thanks Again. Want more. Maggie Cecilius Lewse

  2. You made some decent points there. I seemed on the internet for the issue and found most individuals will go along with with your website.

Leave a Reply

Your email address will not be published.